TAGET 1
Nyhedsbrev fra Monier - Nr. 1 - Marts 2009
Taget i fokus

Finanskrise, massefyringer og økonomisk stagnation – det er de dystre forudsigelser, som de seneste måneder har præget medierne og den helt almindelige danskers hverdag.

Der er mørke skyer på himlen, og som de fleste virksomheder i byggebranchen er MONIER også ramt af et vigende marked. Det har bl.a. betydet, at vi på nordisk plan har måttet tilpasse vores organisation. Men lad os nu ikke gå helt i sort. De seneste år har været en lang fest, hvor vi har oplevet et byggeboom, som slår alle tidligere rekorder. Nu er det på mange måder blevet hverdag igen, hvor tingene går knap så hurtigt.

Nybyggeriet er på vej ned i et lavere gear, men til gengæld er der i de kommende år i titusindvis af boliger fra specielt 60’erne og 70’erne, som trænger til renovering og herunder ikke mindst et nyt tag. Så hos MONIER vælger vi at se lyst på fremtiden bl.a. ved at lancere en lang række nye produkter, der er med til at supplere og gøre vores i forvejen brede sortiment i tegl- og betontagstensløsninger endnu bredere og endnu mere attraktivt for både boligejere og dig, der dagligt arbejder med husets femte facade. Naturligvis med et stort udvalg i tilbehør, som gør det muligt at skabe individuelle løsninger. Med andre ord tør vi roligt sige, at MONIER har tagløsningen til de fleste danske tage. Vi præsenterer Turmalin, en moderne, stilren tegltagsten, der med sin plane overflade er som skabt til dansk arkitektur, der netop er kendetegnet ved sin enkelthed og de rene linier. Mere klassisk i sit formsprog er en anden nyhed, Rubin – en tysk kvalitetstagsten til en yderst attraktiv pris. Årets største nyhed er mere dansk end nogen anden tegltagsten. Navnet er Dantegl, vingetagstenen, som i mere end 100 år har sat præg på danske huse, leveres nu med en smuk sortengoberet overflade. En sand klassiker, der uanset stilart altid vil være prikken over i’et på ethvert byggeri.

Du kan læse meget mere om nyhederne Turmalin, Rubin og Dantegl her i ”Taget”, der er endnu et nyt tiltag fra MONIER. I nyhedsbrevet, der udkommer fire gange årligt, vil vi løbende informere om nye produkter, spændende byggerier, serviceydelser, tekniske løsninger og mange andre spændende ting, som sætter taget i fokus.

Med venlig hilsen

Ståle Njåtun
Salgschef

Jesper Dybdahl Jensen
Key Account Manager B2B

Christian Leth
Key Account Manager B2C

Turmalin

Du skal til at lære et nyt navn at kende, for Turmalin er navnet på den nye, ”uslebne ædelsten” fra MONIER. En moderne falstagsten, der er helt plan og rektangulær i sit formsprog. Et enkelt og stilrent design, der passer perfekt til nutidens minimalistiske byggestil, der er kendetegnet ved rene linier og flader uden for mange krumspring. Turmalin er rå og ligetil.

LÆS MERE 
Rubin

I forhold til de øvrige falstagsten i MONIERs brede sortiment, så har Rubin en lidt anderledes profil. Den er knap så bølget, men lidt mere stram i sit udtryk, en form, der specielt kendes fra det centrale Europa. Rubin er da også en tysk falstagsten – tilmed en af de allermest solgte syd for grænsen. Men ser vi bort fra, hvor Rubin produceres, så har den et formsprog, der passer godt sammen med dansk byggeskik – og det i forbindelse med både nybyggeri og renoveringsopgaver.

LÆS MERE 
Dantegl

Nyt eller gammelt, Dantegl med den smukke bølgede form passer ind overalt. Dantegl er en del af vores fælles historie, og sådan har det været i over 100 år. Det er derfor ikke uden grund, at vi kalder modellen Gammel Dansk!

LÆS MERE 
Hollander

Hollander med den klassiske s-profil og det harmoniske ydre hører til blandt de mest solgte tegltagsten i MONIERs brede produktprogram. Falstagstenen, der bygger på de rige hollandske traditioner for at producere tegltagsten af meget høj kvalitet, er bl.a. kendetegnet ved en stor ensartethed. Forklaringen ligger i selve fremstillingsprocessen, der foregår i specielle forme, som den forarbejdede lermasse presses ud i.

LÆS MERE 
Kronen på værket

Bygherren hed Joachim von Brockdorff og det prægtige palæ han i 1760 lod opføre kom meget passende til at hedde Brockdorffs Palæ. Et ud af fire palæer, hvis ydre er udformet fuldstændig ens. De øvrige palæer fik også navn efter deres bygherre: Moltkes Palæ, Schacks Palæ og Levetzaus Palæ. Det 8-kantede anlæg, der foruden de fire palæer omfatter et utal af sidebygninger, hører til blandt de mest gennemførte og betydelige rokokobyggerier i Europa. Der er tale om det bygningsværk, som de fleste kender som Amalienborg.

LÆS MERE 
Dansk-canadiske forbindelser

I landsbyen Vollerup, tæt på den nu nedlagte jernbane mellem Sønderborg og Mommark Færgehavn, ligger Grønnemose-kvarteret. Ved første øjekast et typisk dansk boligkvarter anno 2009. En skøn blanding af træ- og murstenshuse i forskellige farver og med hver deres individuelle præg. Et godt sted, hvis man f.eks. mangler inspiration til valg af tagmaterialer, for her er noget for enhver smag.

LÆS MERE 
Hvis du ønsker det, er vi med hele vejen

MONIER er verdens største leverandør af tagløsninger. Vi har mange dygtige medarbejdere, som har beskæftiget sig med tag i årevis, og derfor har oparbejdet en uvurderlig viden. Vi er en del af en verdensomspændende koncern, hvor der forskes i og udvikles stadigt bedre og mere funktionelle tagløsninger. Tag er vores hverdag, men kan også nemt blive en del af din, når du har behovet og et større projekt, som kræver sparring og større indsigt. Vi har derfor udviklet en ny service, som vi kalder MPS – MONIER Projekt Support.

LÆS MERE 
Op ad bakke og ud der, hvor det sker

Det er en mørk og kold vintermorgen. Klokken er 8. De kraftige gule projektører lyser op på byggepladsen, hvor arbejdet allerede har været i gang i en time. Vi er på job med en af MONIERs syv salgskonsulenter, Ulrik Burlund, der har Jylland Nord som sit distrikt, dvs. området nord for Århus. Vi befinder os i Virkelyst i den sydlige udkant af købstaden Sæby, hvor entreprenør Svend Aage Christiansen A/S er i gang med at opføre 11 boliger. På et af tagene, hvor der skal oplægges sort B&C DANFLOCK®, arbejder tømrer Lars Hougaard.

LÆS MERE 
Gå ikke på kompromis med kvaliteten

Det er altid en god idé at læse oplægningsvejledningen grundigt igennem, før arbejdet på taget påbegyndes. Det kan nemlig hurtigt vise sig at blive rigtig dyrt, hvis taget ikke er oplagt korrekt, og der derfor efterfølgende opstår skader. En af de fejl, vi fra tid til anden støder på, handler om tætning ved tagfod, når der arbejdes med B&C DANFLOCK®. For at modvirke indtrængen af fygesne og slagregn anbefaler vi, at der anvendes imprægnerede fugleklodser. En vigtig detalje, da B&C DANFLOCK® er den unikke tagløsning, som kan oplægges uden brug af undertag.

LÆS MERE 
Hele "Taget"

Her kan du downloade hele "TAGET nr. 1"

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.