TAGET 3 - 2011
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 3 - juni 2011
Sommer, ferie og boligfradragsordning

Den 1. juni er ifølge kalenderen den officielle start på sommeren, men i år er det også datoen, hvor den såkaldte boligfradragsordning træder i kraft. Den nye ordning, der gælder for personer i leje-, ejer- og andelsboliger, indebærer, at der indføres et skattemæssigt fradrag for lønudgifter til hjælp og istandsættelse i hjemmet. Det vil bl.a. sige renovering, isolering og udskiftning af tag. Der er et loft på de fradragsberettigede udgifter på 15.000 kr. årligt pr. person. Fradraget er betinget af, at arbejdet er udført af en virksomhed, der er momsregistreret i Danmark. Du kan læse mere om ordningen, der er gældende til og med 31. december 2013 på Finansministeriets hjemmeside www.fm.dk, hvor du i søgefeltet skal skrive ”BoligJobplan”. Så er der blot at håbe, at boligfradragsordningen er den saltvandsindsprøjtning, som skal til for at få sat ekstra skub i tagrenoveringerne og salget af tagløsninger.     

I dette nummer af TAGET stiller vi skarpt på de plane tagsten Turmalin og Minster. Se og læs bl.a. om en helt unik villa, hvor Minster betontagsten er anvendt som både tag og facade. Vi besøger også Vejgaard Kirke, hvor der måtte et større detektivarbejde i gang for at skaffe en tagsten, der matchede den oprindelige, som blev oplagt i 1904. Og endelig skal det handle om Moniers Forstærkningssystem MFS, hvor vi har gjort oplysningsskemaet endnu mere brugervenligt. Fra at det tidligere var obligatorisk, at vi fik oplyst målene på samtlige murhuller, har vi nu gjort det til et tilvalg.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer og håber i den forbindelse på godt tagvejr, det vil sige sol og høj blå himmel.

Stilsikker og helt plan tagløsning

Vi danskere har en forkærlighed for tagsten med en bølget profil, men nye og anderledes tagstenstyper begynder så småt at vinde indpas f.eks. de helt plane tagsten som Minster og Turmalin. Vores fotograf har besøgt tre vidt forskellige byggerier, hvor de plane tagsten på hver deres stilsikre måde er prikken over i’et.

LÆS MERE 
Kirken med de hollandske tegltagsten

Vejgaard Kirke ved Aalborg er opført i 1904 og er som sådan en forholdsvis ny kirke. Da den i 2010 gennemgik en gennemgribende istandsættelse, der bl.a. omfattede en udskiftning af taget, var ønsket at finde en tagsten, der matchede den oprindelige. Det var ikke nogen nem opgave, men via Moniers søsterselskab i Holland lykkedes det til sidst af finde den helt rigtige tegltagsten.

LÆS MERE 
Endnu nemmere med MFS

MFS er en forkortelse for Monier ForstærkningsSystem, der gør det muligt at udskifte et nedslidt bølgepladetag med et nyt tungere tag af tegl eller beton. På baggrund af et oplysningsskema udarbejder Monier en gratis ingeniørberegning og et forslag til en tag- og forstærkningspakke. Vi arbejder løbende på at gøre MFS-konceptet endnu mere brugervenligt. Senest har vi ændret oplysningsskemaet, så det ikke længere er noget krav, at målene på samtlige murhuller skal oplyses, for at vi kan lave en beregning. Det er nu i stedet gjort til et tilvalg, hvis kunden eller håndværkeren vurderer, at de eksisterende vinduesoverliggere ikke er tilstrækkelige.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.