TAGET 4 - 2010
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 4 - august 2010
TAGET NR. 4 - 2010

25 år med B&C DANFLOCK®

I dette nummer af nyhedsbrevet ”Taget” stiller vi skarpt på en helt igennem unik tagløsning, B&C DANFLOCK® – taget uden undertag, der i år kan fejre 25-års jubilæum. I artiklen kan du læse om de mange fordele, der gør denne helt igennem danske tagløsning til noget særligt. Læs kommentarerne fra en håndværker, der siden 1989 har lagt B&C DANFLOCK® på mellem 600 og 700 nybyggerier – og det uden et eneste problem. Vi tager også turen til den hyggelige herregård Lundbæk ved Nibe for at høre om den gennemgribende renovering af stedets ydre, herunder hele tagkonstruktionen, der er fornyet med røde Dantegl vingetagsten. Der er også plads til en beretning fra herregårdens fjerne fortid, hvor Himmerlands største original Tordenkalven slog sine folder på egnen. Endelig sætter vi fokus på ventilation af tagkonstruktioner. Der er mange, som er usikre på de nye regler, der blev indført i 2008, så vi har skåret ind til benet og uddraget essensen. Med andre ord masser af spændende læsestof om tag. Har artiklerne inspireret dig til spørgsmål om tag eller helt konkrete historier og emner, som du synes, vi skal behandle i kommende nyhedsbreve, så send os et par ord på mail eller ring 9631 6100.

Genial, simpelthen!

Hos Monier har vi en tagløsning, der er lidt ud over det sædvanlige, ja, mange af vores kunder er så begejstrede, at de ikke sparer på superlativerne, når snakken falder på B&C DANFLOCK® - taget uden undertag. De kalder det for en genial tagløsning, simpelthen! Det er i år 25 år siden denne revolutionerende og helt igennem danske tagløsning blev præsenteret. I denne artikel kan du læse om de mange fordele ved netop denne tagsten og møde Per Gamborg, Gamborg Byg i Viborg, der til dato har lagt B&C DANFLOCK® på 600-700 huse.

LÆS MERE 
Tag på historien

Når landets mange historiske bygningsværker, og det alt lige fra små, skæve byhuse til prangende herregårde, skal have nyt tag, falder valget som regel på Dantegl vingetagsten fra Monier. På Volstrup Teglværk i Nordjylland, hvor de gamle håndværksmæssige færdigheder holdes i hævd, fremstilles der årligt mange tusinde håndstrøgne tegltagsten på bestilling. I dette nummer af nyhedsbrevet ”Taget” besøger vi en af de historiske ejendomme, herregården Lundbæk ved Nibe, der netop har gennemgået en større renovering, som bl.a. omfatter et nyoplagt Dantegl tag. Læs om istandsættelsen og stedets spændende fortid, det var bl.a. her Himmerlands største original Tordenkalven var karl.

LÆS MERE 
Ventilation af tagkonstruktioner

Er du i tvivl om, hvordan du ifølge de nye regler etablerer en korrekt ventilation af tagkonstruktionen, så læs artiklen, hvor vi har forsøgt at gøre tingene mere forståelige ved at uddrage essensen af de nye regler. For at sikre et både sundt og holdbart tag er det vigtigt, at tagkonstruktionen er korrekt ventileret, så der ikke opstår fugt, der kan føre til altødelæggende problemer med råd og svamp. Som du vil opdage, er det slet ikke så svært, når man først får tingene stillet op og kommer ind til selve kernen af ventilationsprincipperne ved gitterspær.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.