TAGET 4 - 2011
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 4 - september 2011
Det var den sommer!

Selvom ikke alle landsdele blev lige hårdt ramt, så vil sommeren 2011 nok mest blive husket for de enorme regnmængder, som i tide og utide væltede ned. Nu er det blot at håbe, at september byder på lidt indian summer til både tagdækkere og andet godtfolk, før efteråret iklæder landskabet de gyldne farver. Vi har de seneste år oplevet stadig mere ekstreme vejrforhold ikke kun i Danmark, men over alt på kloden, så det er mere end nogensinde vigtigt at have et godt, solidt tag over hovedet, og netop taget, er i fokus i de vedhæftede artikler. Tag med til Svalegaarden i Aalborg og få historien om det spændende renoveringsarbejde, der bl.a. omfatter en ny tagkonstruktion med håndstrøgne Dantegl vingetagsten fra Volstrup Teglværk. Du får også baggrundshistorien for en af de største nyskabelser inden for tagmaterialer B&C DANFLOCK®, der som den eneste tagsten kan oplægges uden brug af undertag. Læs hvorfor landets største producent af træhuse foretrækker netop B&C DANFLOCK®. Endelig skal vi til Ølsted nord for Aarhus, hvor den gamle landsbyskole har fået nyt liv med Nortegl falstagsten. Rigtig god læselyst.

I næste nummer af Moniers nyhedsbrev TAGET, der lander i din mailboks i oktober, kan du glæde dig til præsentationen af to spændende Dantegl nyheder – Dantegl Nova og Dantegl Gammel Dansk Gul. 

Et rigtigt tag er et tegltag!

Tømrermester Per R. Hjortshøj, der beskæftiger sig med en bred vifte af materialer, når det handler om tagdækning, skal ikke bruge megen betænkningstid, når han får spørgsmålet ”Hvad er for dig den mest optimale tagløsning”. I artiklen kan du også læse om Tømrermesterens erfaringer med Nortegl, som er brugt i forbindelse med renoveringen af Ølsted gamle skole nord for Aarhus.

LÆS MERE 
Med respekt for fortiden

I Aalborgbydelen Hasseris ligger lidt af et klenodie – en trelænget bindingsværksgård i to stokværk, som kan føres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet. Det prægtige bygningsværk med svalegang på førstesalen har de seneste år gennemgået en omfattende renovering både indvendig og udvendig. Senest er det taget, som har fået den helt store tur. Læs historien om Svalegaardens spændende historie og ikke mindst den gennemgribende renovering, som satte både arkitekt og håndværkere på prøve.

LÆS MERE 
DANFLOCK - en uforlignelig tagløsning

Vi stiller skarpt på en af de allermest markante og unikke tagsten i Moniers store sortiment – B&C DANFLOCK®. Læs historien om, hvordan denne geniale tagløsning, der kan oplægges uden undertag, blev skabt, og læs, hvorfor Danmarks største leverandør af træhuse, Trelleborg, har B&C DANFLOCK® som den foretrukne tagsten på deres huse.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.