TAGET 4 - 2012
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 4 - september 2012
Efteråret lige rundt om hjørnet

Det var så den sommer, lidt mere våd og lidt mindre rig på solstråler end normalt. Ifølge kalenderen har vi nu taget fat på efteråret, men lad os håbe, at september viser sig fra sin bedste side med sensommer, for det kan vi vist alle bruge. I dette nummer af TAGET tager vi turen tilbage i historien, nærmere bestemt til Dybbøl Banke og Krigen 1864. Vi besøger Dybbøl Mølle, der var midtpunkt for de dramatiske krigshandlinger, for at høre om renoveringen af det tilhørende stuehus, hvorfra mølleren og hans familie måtte flygte, da tyske tropper begyndte at beskyde møllen. Turen går også til Struer, hvor Radius Byg har til huse. Her fortæller murermester Gert Risum om sin begejstring for B&C DANFLOCK, som han til dato har lagt på mere end 2.000 huse – helt uden problemer. Den sidste artikel handler også om B&C DANFLOCK. Her får du to gode grunde til at vælge netop denne løsning i forbindelse med renovering. Vi sætter fokus på genbrug af eksisterende lægter og ventilation af  tagrummet.

B&C DANFLOCK – du får ikke et bedre tag!

Murermester Gert Risum, Radius Byg, var en af de håndværkere, der meget hurtigt fik øjnene op for de mange fordele ved B&C DANFLOCK. Den unikke tagløsning blev introduceret for mere end 25 år siden, og i den periode har Gert Risum opført mere end 2.000 huse med B&C DANFLOCK. Læs hvorfor han er så begejstret for netop denne tagløsning.     

LÆS MERE 
B&C DANFLOCK til renovering

Når det gamle, nedslidte tag fra 70’erne skal udskiftes, er der flere gode grunde til at rette blikket i retningen af en løsning med B&C DANFLOCK. Den fleksible lægteafstand gør, at tagstenene i langt de fleste tilfælde kan oplægges på de eksisterende lægter, og yderligere sikrer B&C DANFLOCK en god og naturlig ventilation af tagrummet.  

LÆS MERE 
Dantegl på Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle, i udkanten af Sønderborg, var i krigen 1864 centrum for heftige kampe mellem danske og preussiske soldater. Møllen og de omkringliggende bygninger blev svært beskadigede, men genopbygget efter krigen, hvor Danmark mistede Slesvig og Holsten til tyskerne. Siden slutningen af 2011 har stuehuset til Dybbøl Mølle gennemgået en omfattende renovering både ind- og udvendig. På taget, hvor der den dag i dag findes spor efter krigen i 1864, er der oplagt håndbearbejdede Dantegl vingetagsten.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.