TAGET 4
TAGET NR. 4

I TAGET nr. 4 inviterer vi på herregårdsbesøg. Turen går til Nørre Vosborg, der netop har gennemgået en omfattende renovering til over 100 mio. kr. På den prægtige hovedbygning, hvor bl.a. H. C. Andersen har boet, er der oplagt håndstrøgne Dantegl vingetagsten. Du kan også læse om de overvejelser et ægtepar fra Aalestrup gjorde sig, før de valgte Rubin til renovering af deres villa fra 1972. Vi har også besøgt Tag- Akademiet i Aalborg, hvor du i samarbejde med Monier kan lære meget mere om tag. I artiklen kan du også læse, hvad tagpartner H. P. Jensen fik ud af en tur på skolebænken. Endelig skal vi højt til vejrs på borgen Spøttrup, hvor renoveringen af den gamle tagkonstruktion stiller helt særlige krav til håndværkerne.

Hr. Andersen kom på besøg

Tag med til Herregården Nørre Vosborg, der ligger tæt på Limfjorden og Vesterhavet. Det store kompleks af bygninger, der er opført gennem fire århundreder, var i en så dårlig forfatning, at det var sidste udkald, hvis stedet skulle bevares for eftertiden. I 2004 købte ejendomsselskabet Realea herregården, og et omfattende renoveringsarbejde gik i gang. I tagkonstruktionen måtte ikke mindre end 80% af træet udskiftes, før de nye Dantegl vingetagsten kunne oplægges. I 1859 fik Nørre Vosborg fint besøg, da H. C. Andersen kiggede forbi.

LÆS MERE 
Rubin på værket

Rubin er den nye falstagsten i Moniers store sortiment. Et af de første tage med Rubin er oplagt på en villa i Aalestrup i Nordjylland, hvor det nedslidte tegltag fra 1972 måtte udskiftes. Læs om husejerens overvejelser og se, hvor flot de røde Rubin falstagsten går i harmoni med det gule murværk.

LÆS MERE 
På skolebænken

Monier har indledt et samarbejde med Tag-Akademiet i Aalborg, hvor du kan få større viden om tag. Vi fortæller om den lidt dystre baggrund for oprettelsen af Tag-Akademiet, der til dato har videreuddannet mere 1200 håndværkere. Du kan læse, hvad en håndværker helt konkret fik med sig hjem efter et par dage på skolebænken og så kan du læse mere om, hvordan du selv får større viden om tag.

LÆS MERE 
En blodplet så rød, som nye håndstrøgne Dantegl

Man skal ikke lide af højdeskræk, når man som tagdækker bevæger sig højt til vejrs på borgen Spøttrup. Et bygningsværk fra 1400-tallet, hvor alt er skævt, hvilket stiller særlige krav til håndværkerne, der skal renovere den nedslidte tagkonstruktion. Før de nye Dantegl vingetagsten blev oplagt har de ligget ude et år, for at få den rette patina, så de passede bedre sammen med den eksisterende tagflade. Spøttrup er et stykke spændende middelalderhistorie, men det er også et sted fyldt med spøgelser og genfærd.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.