TAGET 5 - 2010
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 5 - november 2010
TAGET NR. 5 - 2010

Efteråret med regn og rusk er over os. Det er nu, man sætter pris på at sidde lunt og trygt inden døre med et godt og solidt tag over hovedet. Det eneste, der mangler, er en kop varm kaffe og et par spændende artikler. Det første må du selv klare, mens vi her leverer de gode historier, som forhåbentlig vil både inspirere og give dig større viden om tag. I denne udgave af Moniers nyhedsbrev ”Taget” kommer vi langt omkring. Vi besøger to store ejendomskomplekser i Aalborg, hvor beslutningstagerne har valgt B&C Protector DANFLOCK®. Vi var med, da de nedslidte bølgetagplader blev brækket ned, og et helt nyt DANFLOCK®-tag uden brug af undertag blev oplagt. Læs hvorfor arkitekten, entreprenøren og ejendomsforeningen netop valgte en løsning med B&C Protector DANFLOCK®. Vi ser også nærmere på de sorte, glaserede tegltagsten, som har sat gang i debatten. Få input til hvad du bl.a. skal tage hensyn til, når du vælger nyt tag til din bolig og læs om brugen af glanstal. Vores rejse under tag slutter på Jægerspris Slot, som forskellige konger har bygget på i mere end 400 år. Det kommer også til at handle om en stærk kvinde, som Frederik 7. giftede sig med til venstre hånd. Har artiklerne inspireret dig til spørgsmål om tag eller helt konkrete historier og emner, som du synes, vi skal behandle i kommende nyhedsbreve, så send os et par ord på mail eller ring 9631 6100.

DANFLOCK - højt til vejrs

Tag med højt til vejrs, når vi besøger to store ejendomskarréer i Aalborg, hvor B&C Protector DANFLOCK® på tusindvis af kvadratmeter erstatter de nedslidte bølgetagplader. Ejendommene, der er opført fra begyndelsen af 1940’erne, føres tilbage til deres oprindelige udseende med de karakteristiske røde tagflader. Læs hvorfor arkitekten, entreprenøren og boligforeningen valgte netop en DANFLOCK®-løsning til så stor en opgave. De involverede parter har også valgt at gøre brug af Moniers unikke service MPS – Monier Projekt Support.

LÆS MERE 
Gift til venstre hånd - besøg på Jægerspris Slot

I Horns Herred i det nordlige Sjælland tæt på skov og fjord ligger et rigtigt kongeslot. I 700 år fungerede Jægerspris Slot som hjem for danske konger, dronninger og en enkelt lensgrevinde, Louise Christine Rasmussen, bedre kendt som lensgrevinde Danner. Læs beretningen om slottet som skiftende konger byggede på i 400 år og om ægteskabet mellem Frederik 7. og den tidligere danserinde og modehandlerske. Det er historien om snobberi, godgørenhed og kærlighed.

LÆS MERE 
Den sorte bølge - fokus på glaserede tagsten

Tidligere var det de røde tagflader, som dominerede Danmark, men inden for de seneste år har de sorte tagsten vundet større og større indpas. Nogen synes det er et tiltrængt pust, mens andre synes, det er et brud på traditionerne. Debatten har raset i både aviser og fagblade, ikke mindst de glaserede tegltagsten har været i fokus på grund af generende genskin. Det skal nu ikke få nogen til umiddelbart at fravælge de glaserede tegltagsten, for der er stor forskel på glansen alt efter, hvilken type tagsten man vælger. De glaserede tegltagsten har også klare fordele, de er f.eks. mindre modtagelige over for mos og snavs. Monier har sat glansen i system og lavet en overskuelig tabel, hvor du kan aflæse det nøjagtige glanstal, hvilket er vigtigt, hvis der er vedtaget retningslinjer for brug af tagmaterialer i dit boligområde. Når der skal vælges tag, handler det om at tingene skal passe sammen og danne et harmonisk udtryk. Hvad du skal tage hensyn til, får du nogle input til i artiklen.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.