TAGET 5 - 2012
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 5 - november 2012
TAGET sætter fokus på Dantegl

I dette nummer af TAGET sætter vi i tre artikler fokus på Danmarks nationaltagsten – den røde Dantegl vingetagsten, der produceres på Volstrup Teglværk i Nordjylland. Vi skal til Himmerland, hvor arkitekt Per Seeberg fortæller om renoveringen af den lille landsbykirke i Roum, og så langt mod sydvest som man næsten kan komme inden for det danske rige nemlig til Vadehavsøen Fanø, hvor vi kigger nærmere på den specielle byggestil, der har sine rødder syd for den dansk-tyske grænse. Vi møder også arkitekt Niels Brinch Nielsen, der med begejstring bruger røde Dantegl tagsten til både renoveringsopgaver og nybyggeri på Fanø. Vores fokus på den danske nationaltagsten slutter i Sverige, hvor Stockholms Rådhus netop har været igennem en omfattende tagrenovering, hvortil der er leveret ikke mindre end 45.000 håndstrøgne Dantegl tagsten fra Volstrup Teglværk. Rigtig god læselyst og husk, har du kendskab til et spændende byggeri, som du mener, vi skal skrive om og fotografere, så send os en e-mail på tag@monier.com.

Fanø's røde tage

Fanø i Vadehavet byder på storslået natur og en byggestil, der har sin inspiration i Frisland, som Fanøskipperne forsynede med saltede danske sild og jydepotter. På turen nordpå fik de bl.a. kakler, mursten og tegltagsten med retur som ballast. Vi besøger Fanø og arkitekt Niels Brinch Nielsen, der har en speciel forkærlighed for de karakteristiske røde Dantegl vingetagsten.   

LÆS MERE 
Landsbykirken fik nyt tag

Vi tager turen til landsbyen Roum nord for Viborg, hvor kirken har fået nyt tag. Læs bl.a. om Dantegl topstart-stenen uden den øverste hjørneafskæring. Det sikrer en optimal tæthed, når rygningen lægges i mørtel.

LÆS MERE 
45.000 håndstrøgne Dantegl til Stockholms Rådhus

Volstrup Teglværk i Nordjylland, hvor man som det eneste sted i Norden fremstiller håndstrøgne tegltagsten efter håndværksmæssige traditioner, der går flere tusinde år tilbage i tiden, er ikke alene leverandør til historiske og bevaringsværdige bygninger på dansk grund. Et af den svenske hovedstads markante og berømte bygningsværker, Stockholms Rådhus, har netop fået 3.000 m² tagflade udskiftet med røde, håndstrøgne Dantegl tagsten fra Volstrup Teglværk.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.