TAGET 6 - 2010
Nyhedsbrev fra Monier - nr. 6 - december 2010
Det går mod lysere tider

Snevejr, kulde og blæst er bestemt ikke optimalt tagdækkervejr, men vælger vi nu alligevel at se lidt lyst på fremtiden, så er der ikke mange dage til, at vi rammer årets korteste dag, og herfra går det så atter mod lysere tider med forår og sommer. Foran os ligger dog lige et par vintermåneder, som gerne må vise sig fra deres milde side. Det er vist de færreste, der håber på en gentagelse af sidste års langstrakte vinter med enorme snemængder og ekstreme kuldegrader. Men skulle det ske, handler det om at være klædt godt på, og her tænker vi ikke kun på dig, men også dit tag. I dette, årets sidste nummer af nyhedsbrevet Taget, kan du bl.a. læse om, hvordan du for under 1.000 kr. kan snesikre dit tag. Vi giver dig også gode råd til, hvordan du fjerner sne fra taget, og hvordan du undgår ubehagelige overraskelser, hvis du husker at tjekke dit loftsrum for fygesne. Du får også historien om nogle af landets ældste teglstensbyggerier, nemlig de mere end to tusinde kirker, der ofte renoveres med håndstrøgne Dantegl tagsten fra Monier. Det er også beretningen om årets største højtid, julen, som i virkeligheden er en gammel hedensk fest, der blev opfundet længe før Jesus blev født. I den tredje artikel tager fat i et af de spørgsmål, som ofte dukker op, når det bliver koldt i vejret: Er mit undertag utæt, for der hænger vanddråber på undersiden? Det lyder slemt, men der er som regel en helt naturlig forklaring. Vi håber, du får glæde af nyhedsbrevets artikler. Her fra Monier vil vi gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt tagår 2011.

Gi' dit tag et vintertjek

Når vinteren sætter ind med sne, blæst og lave temperaturer, er det en god idé at give taget et vintertjek. Har du f.eks. tænkt på at snesikre dit hus?  Monier har fremstillet en lille praktisk snesikringspakke, der forhindrer, at sne pludselig skrider ned fra taget og begraver indgangen til din bolig. Du får også gode råd til, hvordan du fjerner sne fra taget uden at beskadige konstruktionen og en opfordring til at være ekstra opmærksom, når vejrguderne byder på en kombination af hård vind og sne.

LÆS MERE 
Kirker, guder og klokkeklang - de første bygningsværker med tegl

De danske landsbykirker hører ikke blot til de ældste bygningsværker i Danmark, det er også nogle af de første, hvor tegl blev brugt som byggemateriale. Da de mange hundrede landsbykirker blev opført i 1100- og 1200-tallet var tegl et prestigefyldt og kostbart materiale. Det var munke fra det sydlige Europa, der førte kunsten at forme og brænde ler til tegl til vore breddegrader. I begyndelsen brugte man slet ikke ordet tegl, men den meget rammende betegnelse ”bagte sten”.

LÆS MERE 
Er der vanddråber på dit undertag?

Når vinteren og kulden sætter ind, opdager mange husejere, at der hænger vanddråber på undersiden af undertaget. Det får telefonerne til at kime hos Moniers kundeservice, for mange er naturligvis nervøse for om undertaget er utæt. Det er nu sjældent årsagen. Der kan være flere forklaringer, som vi kigger nærmere på i artiklen.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.