TAGET 6
Nyhedsbrev fra Monier - Nr. 6 - december 2009
Glædelig Jul og Godt Nytår

Så er vi ved den tid på året, hvor julen banker på døren, og det sidste blad på årets kalender skal rives af. Det var været et år præget af stagnation og tilbagegang, men mon ikke det så småt begynder at lysne i 2010. Hos Monier ser vi fortrøstningsfuldt på tiden, der kommer, og glæder os til at præsentere dig for tiltag, der sætter endnu større fokus på tag. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. I årets sidste nyhedsbrev fra Monier, TAGET nr. 6, går turen til Korsør Havn, hvor den pompøse Korsør Banegård vidner om en tid, hvor havnen genlød af fløjtende tog, og hvor jernbanefærgerne sejlede Storebælt tyndt. I Ikast ligger den noget mindre prangende gård Højris, der kan føre sin historie tilbage til 1618. Den gamle, fredede bygning, der gemmer på historier om både mord og bedrag, har været igennem en omfattende renovering af taget. Moniers kundeservice får dagligt mange spørgsmål om tag. I nyhedsbrevets sidste artikel har vi samlet de 10 mest stillede spørgsmål og naturligvis de tilhørende svar. Her finder du bl.a. svaret på, hvordan du fjerner alger og mos på taget, og hvor den nederste lægte skal placeres. Vi håber, du finder noget spændende i TAGET nr. 6. Rigtig god læselyst.

De 10 mest stillede spørgsmål

Moniers kundeservice hjælper dagligt mange håndværkere og andre tagfolk med spørgsmål vedrørende tag. Mange af spørgsmålene er gengangere, så nu har vi samlet de 10 mest stillede tagspørgsmål og de tilhørende svar. Blandt de 10 spørgsmål finder du bl.a., hvordan fjerner jeg alger og mos på mit tag, skal et nyt undertag midlertidigt overdækkes i perioden frem til tagstenene lægges, og skal der anvendes fuglegitter ved tagfod? Læs artiklen, få svarene og større viden!

LÆS MERE 
Svindel, mord og røde Dantegl

Den lille gård Højris, med det nye håndstrøgne Dantegl tag, kan føre sin historie helt tilbage til 1618. Det er den ældste ejendom i Ikast, og den er totalfredet, hvilket stillede ekstra store krav til håndværkerne, da taget skulle renoveres. Kulturarvsstyrelsen var med ind over og udstak retningslinjerne for, hvad der måtte ændres, og hvad der skulle bibeholdes trods store skævheder i tagkonstruktionen. Historien om Højris er også den farverige beretning om både mord og svindel. Vi du vide mere, så må du læse artiklen.

LÆS MERE 
Stationernes mester

Det sidste tog er for længst kørt, og skinnerne taget op, men den pompøse Korsør Banegård ligger stadig på havnen i den gamle færgeby. Banegården er opført i begyndelsen af 1900-tallet, hvor man ikke gik på kompromis med de mange arkitektoniske bygningsdetaljer. Korsør Banegård, der blev fredet i 1992, er tegnet af den danske arkitekt Heinrich Wenck, der har tegnet et utal af danske stationsbygninger, vandtårne, ledvogterhuse osv.

LÆS MERE 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.