TEKNISK TAGINFO 1
1/2017
Gi’ taget et stormtjek

I ugerne omkring årsskiftet har Danmark oplevet flere kraftige storme og orkaner. Voldsomst var Urd, der ramte landet 25. og 26. december med vindstød over orkangrænsen på 32,6 meter i sekundet. Det førte til flere skader – nedfaldne tagsten, væltede træer og stilladser samt ikke mindst oversvømmelser af lavtliggende områder langs kysten.  

Anbefal dine kunder at efterse taget

Når de voldsomme kræfter atter har lagt sig, er det en god idé at tjekke boligens femte facade, taget, der er den mest udsatte, når vejrguderne raser. Arbejder du i det daglige med tag, som håndværker eller forhandler, så husk derfor, at opfordre husejerne til at efterse deres tag. Det er nemt og hurtigt! 

Gå en tur rundt om huset

Gå en tur rundt om huset for at se, om der er nedfaldne eller løse tagsten. Brug evt. en stige for at komme i højden, så revnede og løsliggende tag- og rygningssten nemmere kan ses. Et tagtjek tager blot 10-15 minutter, hvilket kan spare dig og dine kunder for mange efterfølgende ærgrelser og skader. 

Efterse tagrenderne

Repareres taget ikke hurtigt, er der risiko for, at der trænger vand og/eller fygesne ind, hvilket kan medføre store og kostbare skader på de underliggende konstruktioner. I samme omgang efterses også tagrenderne. Fjern blade, småkviste og andet skidt, så vandet ikke kommer i forbindelse med tagkonstruktionen, men uhindret kan løbe væk. Tjek også tagrummet for indtrængende fygesne og andre skader.

Anbefal dine kunder at gøre det til en fast rutine at tjekke taget efter et kraftigt blæsevejr og undgå dermed unødvendige overraskelser.      
                          
Er der brug for en håndværker med stor ekspertise om tag, så står Moniers landsdækkende net af Monier Certificerede Tagpartnere parat. Find kontaktoplysninger på www.monier.dk.

 

 

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.