TEKNISK TAGINFO 3
3/2016
Ny metode til skorstensinddækning

Monier har udarbejdet en ny monteringsanvisning, der viser, hvordan universalproduktet Wakaflex kan anvendes til inddækning af skorstene, kviste, tagvinduer og andre tilslutninger og gennemføringer på taget. Ved hjælp af illustrative tegninger vises de forskellige detaljeløsninger ved skorstene, dæklister, murværk, runde gennemføringer og skotrender. Monteringsanvisningen omhandler også montering af Wakaflex på fugtige overflader, hvor der med fordel kan anvendes M-Glue.    

Ved montering af Wakaflex bag skorstenen har man normalvis konstrueret en svineryg, der skal sikre, at vand ledes bort. I den nye monteringsanvisning viser Monier en ny metode, der er både hurtigere og nemmere. Bag skorstenen opbygges en fast og bærende plade med et fald på min. 1:10 i samme retning som tagets hældning. Herpå placeres to kiler ind mod skorstenens bagside, således at de to højeste punkter støder op mod hinanden på midten af skorstenen. Herefter fastgøres og inddækkes omhyggeligt med Wakaflex. Vand opsamles herefter ikke bag skorstenen, men ledes bort på begge sider af taget.

De to kiler er en del af Moniers komplette pakke til inddækning af skorstene. Den indeholder foruden kiler og Wakaflex også dæklister, sømplugs, tætningsmasse og hobbykniv.

Klik her og få direkte adgang til den nye Wakaflex-monteringsanvisning. Side 6 og 7 viser, hvordan man nemt og hurtigt laver en skorstensinddækning med kiler og Wakaflex.  

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.