TEKNISK TAGINFO 8
8/2016
Moniers fuglegitterbøjle sikrer korrekt ventilation

Moniers fuglegitterbøjle gør det nemt og hurtigt at montere det ventilerede fuglegitter uden at gennemhulle undertaget. Uden brug af værktøj eller søm/skruer fastgøres fuglegitterbøjlen til den nederste lægte og efterfølgende i det ventilerede fuglegitter. 

Nem montering – uden brug af værktøj

Når det ventilerede fuglegitter monteres ved tagfoden, foregår det normalvis ved at lave en afmærkning med en kridtsnor, hvorefter fuglegitteret monteres direkte i den underliggende konstruktion med søm eller skruer. Moniers fuglegitterbøjle overflødiggør både opmåling, brugen af værktøj og søm eller skruer. Fuglegitterbøjlen monteres ganske enkelt om den nederste lægte (dimension 36x73 mm) og efterfølgende i selve det ventilerede fuglegitter. Denne metode har den klare fordel, at der ikke laves huller i undertaget.

Sikrer den korrekte ventilation

I forbindelse med montering af det ventilerede fuglegitter sker det ofte, at det trækkes for langt tilbage, hvorved den nederste tagsten, i stedet for at hvile på det ventilerede fuglegitter, kommer til at hvile på fodblikket. Der er med andre ord ikke den nødvendige ventilationsspalte, hvilket kan få stor betydning for garantien på tagstenene. Ifølge Tegl36 skal ventilationsspalten ved tagfoden være 200 cm²/m. Er den nederste lægte placeret korrekt, sikrer fuglegitterbøjlens længde, at kravene til ventilation er opfyldt.

Fuglegitterbøjlen leveres i tre længder tilpasset Moniers store udvalg af tagsten. Der anvendes to fuglegitterbøjler pr. løbende meter.

Part of BMI Group

Hvis du ikke ønsker at modtage dette nyhedsbrev, så klik her for at afmelde dig.

Hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet, så klik venligst her.