Renovering med koralrøde B&C Danflock på etageejendom i Grenå.

B&C Danflock® gav besparelse på næsten 50 %

Der er rigtig mange penge at spare ved at vælge en tagløsning med B&C Danflock. Det kan tømrermester Mikkel Christensen, indehaver af MC Tag A/S, tale med om. Han har netop stået for renoveringen af taget på ejendommen Rosengården i Grenå, som vi har besøgt, mens tagdækkerne var i fuld gang med at oplægge det nye tag.

Mange fordele og kvaliteter

En løsning med B&C Danflock har mange fordele og kvaliteter i forbindelse med tagrenovering. På beboelsesejendommen Rosengården var der oprindeligt oplagt røde vingetegl. Tagstenene fejlede ikke noget. Det var undertaget, der gav problemer, fortæller Mikkel Christensen, MC Tag A/S i Kolind. Her var valgt et billigt undertagsprodukt, der med tiden var blevet utæt, hvilket nødvendiggjorde en udskiftning af taget længe før end beregnet. 

OPLÆGGES DIREKTE PÅ EKSISTERENDE LÆGTER OG UNDERTAG

Boligselskabet B45, der er bygherre, kunne have valgt at oplægge nye tagsten eller genanvende de røde vingetegl og etablere en ny konstruktion med nyt undertag og nye lægter, fortsætter Mikkel Christensen. Der skal dog ikke mange udregninger til, før man finder ud af, at det er en meget dyr løsning. Det er derimod helt oplagt at vælge B&C Danflock, der kan oplægges uden undertag, til renoveringen. Det har den klare fordel, at de nye tagsten kan oplægges, så snart de gamle vingetagsten er pillet ned. Det defekte undertag kan blive liggende, og de eksisterende lægter kan umiddelbart genanvendes, da lægteafstanden passer til B&C Danflock. Det er da genialt og tidsbesparende!

Løft-på-tag.
B&C Danflock monteres direkte ovenpå de eksisterende lægter..
.. og det defekte undertag.

SYSTEMFUGEN MODVIRKER INDTRÆNGEN AF SLAGREGN OG FYGESNE

B&C Danflock er den eneste tagløsning med betontagsten, der kan oplægges uden brug af undertag. B&C Danflock er en dansk opfindelse, som siden introduktionen i 1985 er oplagt på titusindvis af tage. Den specielle Danflock systemfuge, der er monteret i overlægget på hver eneste tagsten som et fugebånd, er så tæt, at den modvirker indtrængen af slagregn og fygesne, og det samtidig med, at eventuelle kondensdannelser indenfor drænes ud gennem nylonfibrene. En økonomisk fordelagtig tagløsning, da oplægningen er væsentlig nemmere, og der spares penge på både indkøb og montering af undertag og andre materialer. I forbindelse med tagrenovering kan tagstenene i de fleste tilfælde lægges direkte på de eksisterende lægter.

Overraskende stor besparelse PÅ OP TIL 50 %

Besparelsen er overraskende stor, hvis man sammenligner en helt ny tagkonstruktion med nye tegl- eller betontagsten, nyt undertag, nye afstandslister og nye lægter med en tagløsning med B&C Danflock, fortæller Mikkel Christensen. Jeg har regnet på tallene og fundet frem til, at besparelsen er tæt på 50 %. Det giver stof til eftertanke. Der er mange penge at spare på både materialer og arbejdsløn, når man vælger at bruge B&C Danflock til renoveringsopgaver.

Et godt match 

Et af de kritiske steder på taget er skotrenden, men i dette tilfælde var også den i god stand, så det var blot nødvendigt med et nyt lag tagpap, siger Mikkel Christensen. Rent æstetisk synes jeg også, at den koralrøde B&C Danflock er et godt match til et forholdsvist moderne byggeri som Rosengården. Udseendemæssigt sker der ikke den helt store forandring ved at skifte fra en vingetagsten til en B&C betontagsten. Det gør der så til gengæld med prisen, for en forskel på næsten 50 % er da noget, man kan tage at føle på! 

Klik her, hvis du vil vide mere om B&C Danflock.

SPECIALIST I TAG

MC Tag A/S har siden 1998 specialiseret sig i tagdækning – både nybyggeri, renovering og reparation. Virksomheden er flere gange kåret til årets tagdækker – senest i 2018. MC Tag, der beskæftiger 35 medarbejdere, løser tagopgaver i hele Østjylland.