Der er forår i luften

Og det i mere end bogstavelig forstand, hvilket den netop overståede TUN BYG 2010 i Fredericia er et godt bevis på. Både blandt de mange udstillere og de ca. 28.000 besøgende håndværkere og andre byggefolk var der tydeligvis en spirende optimisme. For krisen i byggeriet var helt naturligt et af de store samtaleemner, men alle var enige om, at der med forårets komme er tegn på stigende aktivitet.

Moniers stand på TUN-BYG 2010.
Moniers stand på TUN-BYG 2010.

TUN BYG, Byggeriets Fagmesse, der finder sted hvert andet år i Fredericia Messecenter, er et vigtigt mødested for producenter og håndværkere, udtaler marketingkoordinator Kirsten Lundø, Monier. Det er stedet, hvor vi i løbet af 4 intensive dage har mulighed for at præsentere vores store sortiment og komme i kontakt med både gamle og nye kunder. Det kræver hver gang et kæmpe forarbejde, men det glemmer man hurtigt, når dørene til messen åbnes, og de mange interesserede håndværkere, arkitekter, ingeniører, entreprenører m.v. strømmer ind på standen. For os er TUN BYG et vigtigt udstillingsvindue. Et besøgstal på knap 28.000 fagfolk siger måske ikke umiddelbart så meget, men det er hver femte ansat i byggeriet. Messen har også inden for de seneste år opnået større bevågenhed ved bl.a. at uddele priser til de udstillere, som har gjort en særlig indsats for det klimavenlige byggeri. I år fik messen således besøg af kronprins Frederik, der stod for prisoverrækkelsen. Det er naturligvis også med til at gøre TUN BYG endnu mere interessant for os udstillere.

Håndstrygere
1. Håndstrygerne fra Volstrup Teglværk.
2. Det gamle håndværk tiltrak publikum.

Vakte behørig opsigt

På Moniers stand blev der ivrigt talt om tagsten, nye farver og overflader, undertag, den nyudviklede binder til den populære Hollander falstagsten, men det der skabte størst opmærksomhed var uden tvivl MFS - Monier ForstærkningsSystem. Teknisk konsulent Lars Pedersen informerede om det nyudviklede system, der skaber helt nye muligheder for at oplægge tegl- og betontagsten på en tagkonstruktion, der ellers er dimensioneret til langt lettere tagmaterialer. Ved at forstærke spærene med Moniers specialudviklede forstærkningsbeslag er det muligt at oplægge tunge tagmaterialer af både tegl og beton. MFS skaber helt nye muligheder inden for tagrenovering.

Der findes landet over i titusindvis af tagkonstruktioner, hvor husejerne tidligere havde begrænsede muligheder, når taget var tjenligt til udskiftning. Med MFS – Monier ForstærkningsSystem er der skabt helt nye muligheder for at få oplagt et rigtigt tag i enten tegl eller beton. Moniers tekniske afdeling laver ganske gratis en professionel ingeniørberegning, der viser, om dit tag med diverse forstærkninger kan bære et tungt tag. Det kræver ikke meget. Du kan vælge at gøre det selv eller få hjælp af en håndværker.  Her kan du downloade både vejledning og formular til brug for teknisk beregning.

Livlig aktivitet på Moniers stand.
Spørgelysten var stor.
Hollander falstagsten
Tag i to etager.
Hollander Naturrød falstagsten
Præsentation af Forstærkningssystemet.
MFS vakte stor interesse.