Nordjysk vinder

I 2009 måtte vi til Sønderjylland for at finde landets bedste tagdækker i Moniers store landsdækkende konkurrence ”King of Roofs”. I år går prisen til en nordjysk håndværker. Blandt de mange indsendte projekter og fotos af vidt forskellige byggerier, både nybyggerier og renoveringer, har Moniers dommerpanel valgt at kåre Hellehøj Tømrer og Snedker ApS ved Hirtshals som ”King of Roofs 2010”.

Vi har renoveret en ældre villa lidt vest for Tornby, fortæller tømrermester Peter Pedersen, Hellehøj Tømrer og Snedker ApS. Jeg syntes selv resultatet er blevet rigtig godt – og ejeren er da også yderst tilfreds -  så vi valgte at indsende nogle foto og en beskrivelse af projektet. Om man har en chance, ja, det er svært at vide, da man ikke kender de projekter, man er oppe imod, så glæden var stor, da vi fik at vide, at vi var kåret som ”King of Roofs 2010”.

Vinderen af King of Roofs 2010, tømrermester Peter Pedersen, Hellehøj Tømrer & Snedker ApS, Hirtshals.
Vinderen af King of Roofs 2010, tømrermester Peter Pedersen, Hellehøj Tømrer & Snedker ApS, Hirtshals.

Traditionel tømrervirksomhed

Hellehøj Tømrer og Snedker ApS er en traditionel håndværksvirksomhed, der beskæftiger sig med alle former for tømrerarbejde – alt i nybyggeri, til- og ombygninger, udskiftning af vinduer og døre, efterisolering, facaderenovering samt reparation og udskiftning af nedslidte tagflader. Virksomheden beskæftiger på nuværende tidspunkt 10 medarbejdere, men forventer i løbet af foråret at ansætte yderligere 2 mand.

Ejendommen i Tornby er opført omkring år 1900. Den er oprindelig aftægtsboligen til en større gård. Taget, hvor der lå røde vingetagsten, var forholdsvis nyt, men undertaget var ikke konstrueret korrekt, så det var efterhånden forvitret, fortæller Peter Pedersen. Ejeren ønskede et nyt tegltag, så jeg præsenterede dem for tre forskellige løsninger, Dantegl, den traditionelle danske vingetagsten, Nortegl, falstagstenen, der er lidt større end andre tagsten, og endelig Hollander.  Valget faldt på den sidste, og det bl.a. på grund af udvalget af specialsten, som efter kundens mening gav de flotteste afslutninger ved grater og rygning. Hollander leveres i 6 farver: engoberet sort, natur rød, glaseret sort, engoberet antracit, engoberet brun og glaseret mat sort. På taget i Tornby er der oplagt natur rød. Jeg forstår godt kunderne vælger Hollander, for det er en flot tagsten. Min egen begejstring er heller ikke blevet mindre efter at Monier har præsenteret en ny binder til Hollander, der ikke kræver brug af værktøj. Læs mere om den nye Hollander binder i Taget nr. 1/2010.

Titlen skal bruges i markedsføring

Nu skal jeg ud og bruge titlen ”King of Roofs 2010” i min markedsføring. Det er min plan at kombinere små annoncer i områdets ugeaviser med radiospots. Det handler jo om at bruge de fortrin, man har i forhold til konkurrenter og kollegaer.

Ejeren af ejendommen i Tornby valgte Hollander til tagrenoveringen.
Ejeren af ejendommen i Tornby valgte naturrød Hollander til tagrenoveringen.
fakta om Hollander
Længde:410 mm
Bredde:265 mm
Dækbredde:224 - 227 mm
Lægteafstand:351 +/- 8 mm
Forbrug:12 - 13 stk./m2
Vægt:ca. 3,1 kg/stk.
Taghældning:min. 15°
Hollander Naturrød falstagsten

Estland vandt nordeuropæisk konkurrence

Hellehøj Tømrer og Snedker ApS repræsenterede i marts måned Danmark i konkurrencen ”North European Roofer of the Year”. I 2009 gik prisen til Danmark, men i år var det en håndværker fra Estland der vandt prisen. I den nordeuropæiske konkurrence deltog landevinderne fra Litauen, Letland, Estland, Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Hollander falstagsten
Hollander Naturrød falstagsten
Ejendommen i Tornby er opført som aftægtsbolig omkring år 1900.