DANFLOCK – en uforlignelig tagløsning

Få baggrundshistorien om B&C Danflock® og læs hvad landets største leverandør af træhuse, Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S mener om den unikke tagløsning. 

Trelleborg helårshus med sorte B&C DANFLOCK tagsten.
Trelleborg helårshus med sorte B&C DANFLOCK tagsten.

Det lyder som et eventyr

Der var engang en mand, som gik og undrede sig over, at ingen endnu havde opfundet et tag, der var så tæt, at det kunne oplægges uden brug af undertag. Det var en hård nød at knække, men en dag fik han en idé, som på alle måder skulle vise sig at holde vand. Efter flere års intens udviklingsarbejde, der omfattede et utal af forsøg under ekstreme vejrforhold med sne, storme og skybrud, var han parat til at præsentere sin opfindelse for verden. Det var den største nyskabelse inden for området tag i mange år – og så var den tilmed 100% dansk. Navnet på den helt unikke tagløsning er naturligvis B&C Danflock® – taget uden undertag, som fra starten blev en stor succes. En økonomisk attraktiv tagløsning, som igennem årene har sparet mange håndværkere for unødigt arbejde og kostbare problemer med utætte undertage.  

B&C DANFLOCK betontagsten.

En tagløsning ud over det sædvanlige

Set ude fra ligner et tag med B&C Danflock® et helt traditionelt tag med B&C betontagsten. Hele hemmeligheden ligger i den unikke systemfuge, som er monteret på hver eneste tagsten. Danflock® systemfugen, der bedst kan sammenlignes med velcrobånd på f.eks. sko og tøj, blot meget stærkere, består af mange tusinde nylonfibre, der modvirker indtrængen af fygesne og slagregn. Skulle der opstå kondens og fugtproblemer indenfor, så er systemfugen så ”utæt”, at kondensdannelser drænes ud gennem nylonfibrene. På en og samme tid uhyre simpelt og yderst genialt.

Taget med de mange fordele

Det er måske store ord at tale om den geniale tagløsning – og dog – for de mange klare fordele placerer B&C Danflock® i en klasse for sig. Et godt og gennemprøvet produkt, der allerede ligger på mange tusinde danske hustage. B&C Danflock® tagsten er dyrere i anskaffelse, men denne merudgift er hurtigt hentet hjem ved de markante besparelser på materialer og den langt nemmere og mere effektive oplægning. Beregninger har vist, at der er helt op til 11 % at spare ved at bruge B&C Danflock® frem for en mere traditionel løsning med B&C betontagsten. Og som endnu et plus har systemfugen en trykudlignende egenskab, der reducerer blæstens sugeeffekt på tagfladen, hvilket modvirker stormskader.

B&C DANFLOCK fra Monier.

En mindre kompliceret tagløsning

Et af de byggefirmaer, som har brugt B&C Danflock® lige fra starten og stadig gør det i stor stil, er Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S. Af de 7.000 huse, som Trelleborg har opført siden virksomhedens start i 1963, er der oplagt B&C Danflock® på ca. 2.000.

Det er en uforlignelig tagløsning, udtaler direktør Casper Clorius, Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S. I de efterhånden mange år vi har anvendt B&C Danflock® på vores huse, har vi aldrig oplevet større reklamationer, og det er yderst sjældent, vi hører om tagsten, der har løsnet sig i forbindelse med uvejr. At arbejde med en tagløsning, hvor der ikke skal anvendes undertag, sparer os helt sikkert for en masse fejl og problemer. B&C Danflock® er mindre kompliceret set i forhold til traditionelle tagløsninger med undertag. Selvom vi benytter os af de samme håndværkere, der har stor viden og en lang erfaring med at konstruere et tag, så er der flere muligheder for at lave fejl, når der først skal lægges et undertag. I de fleste tilfælde er det langt nemmere at arbejde med en tagløsning uden undertag.            

For at beskytte den underliggende konstruktion mod vind og vejr, så er taget det første, vi tager fat på at lægge, efter at skelettet til huset er rejst. Vi udfører intet fugtfølsomt arbejde på huset, før taget er på plads. Set i forhold til f.eks. en traditionel B&C betontagsten, så er det en dyrere tagløsning, hvis man udelukkende ser på indkøbet af tagsten. Til gengæld sparer vi så udgifterne til bl.a. undertag.

Det er de færreste kunder, som overhovedet reagerer, når vi fortæller, at de får et tag uden undertag, og de, der er en smule skeptiske bliver hurtigt overbevist, når vi fremhæver, at det er en tagløsning, vi har stor erfaring med, da vi til dato har lagt B&C Danflock® på ca. 2.000 huse. Alt i alt er vi meget tilfredse med B&C Danflock®.            
     
Her kan du læse meget mere om B&C Danflock® og de mange fordele, ikke mindst de økonomiske, som gør denne tagløsning til noget helt specielt.

FAkta
Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S blev grundlagt af civilingeniør Mogens Clorius i 1963. Virksomheden, der har hovedkontor i Kongens Lyngby, har specialiseret sig i forskellige former for træhusbyggeri, der opføres overalt i Danmark. Firmanavnet Trelleborg kommer fra vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse, hvor Svend Tveskæg omkring år 1000 opførte det første typehusbyggeri i Danmark. Trelleborg er i dag landets største leverandør af træhuse. Læs mere på www.trelleborg.dk.
b&c danflock

Længde: 420 mm
Bredde: 330 mm
Dækbredde: 300 mm
Lægteafstand: 300-340 mm
Lægteafstand ved brug af vindskedesten: 315-340 mm
Forbrug: 10 stk./m²
Vægt: 4,6 kg/stk.
Taghældning: 25°
Farver: Antikbrun, Skifer, Sort, Antikrød, Koralrød, Gul

B&C Danflock®  leveres også med den unikke, glansfulde Protector overflade, som får taget til at se nyt ud meget længere. Læs mere på www.monier.dk.

MERE FRA TAGET NR. 4: