En stjerne er født

Det er bestemt ikke noget, der sker hver dag, men i dette efterår kan Monier præsentere en helt ny falstagsten, som vi har store forventninger til. Navnet er Dantegl Nova – et nyt medlem af den populære Dantegl-familie, der i århundreder har kastet glans over danskernes tage. Med Dantegl Nova, der har rødder i både fortid og fremtid, er der skabt en smuk alliance mellem tradition og fornyelse. Fra den klassiske røde Dantegl vingetagsten går en lige linje til den nye stjerne Dantegl Nova, både når det gælder den klassiske, bølgede profil og udvalget af farver, hvor de to typer tagsten matcher hinanden.

Men her hører sammenligningen også op, for Dantegl Nova er en moderne falstagsten, hvor vi i udviklingen har gjort brug af den nyeste forskning inden for tagmaterialer. Det er en tagsten, hvor der på alle områder er kælet for detaljerne. Dantegl Nova er bl.a. kendetegnet ved sin robusthed, stabilitet, lægtefleksibilitet og endelig vandtætheden.

Dantegl Nova falstagsten
Nova: Engoberet Natur Rød, Engoberet Sort, Ædelengoberet Sort

Få noget for hånden

Dantegl Nova er tagstenen til den professionelle tagdækker. Den gør arbejdet enkelt, hurtigt og økonomisk – uanset om der er tale om større byggeprojekter med mange tusinde kvadratmeter tagflade eller renoveringen af taget på et almindeligt parcelhus.   

Når du arbejder med Dantegl Nova, vil du hurtigt erfare, at når stenen først er lagt op, så ligger den utrolig stabilt på lægterne. Der skal ikke bruges tid på at rykke den på plads. Forklaringen ligger i den ekstra store afstand mellem bagsidens lægtestøttepunkter. Dantegl Nova har en lægtefleksibilitet på 30 mm, og er tagfladens højde 5½ meter eller derover, går det altid op med hele sten.

Den bedste vandafledning

Dantegl Nova er en på alle måder gennemtænkt tagløsning. Med den på taget kan du være helt rolig, hvis vejrudsigten byder på ekstreme regn- og vindforhold. Falstagstenen har en høj vandtæthed og den bedste vandafledning. En speciel høj kant under den øverste fals forhindrer, at vand presses ind, når himmel og jord står i ét. Sidefalsen er særlig bred, hvilket sikrer en høj kapacitet, så vandet ikke skyller over, når det ledes bort. Sidefalsen er ligeledes forsynet med det, der bedst kan sammenlignes med et vejbump, en lille forhøjning, der sænker vandets hastighed. Dantegl Nova har gennemgået en lang række test, og bestået dem alle med topkarakter.

Nova falstagsten.

Færre transportskader

Dantegl Nova er forsynet med en række støttepunkter, der gør, at de kan stables, som var det byggeklodser. Det sikrer en mere stabil transport og minimerer skrabemærker på overfladen. 
 
Dantegl Nova, der har et meget klassisk udtryk, er presset i gipsforme, hvilket giver en flot og ensartet finish på overfladen. Dantegl Nova, der er specialfremstillet til Norden, produceres i øjeblikket på Moniers fabrik i Karstädt i Tyskland. Leveres i 3 farver: Engoberet naturrød, engoberet sort og ædelengoberet sort. Til Dantegl Nova findes et komplet program med tilbehør, inddækninger, ventilation, fastgørelses- og tætningsprodukter.

Endnu et nyt medlem af Dantegl-familien

Gul Dantegl Gammel Dansk vingetagsten
Tagpartner 2Brother i gang med renoveringen af 5 rækkehuse på Højager i Højbjerg.
Bebyggelsen, der tæller i alt 23 rækkehuse, er opført i 1988.

Monier kan også præsentere en ny gennemfarvet gul Dantegl vingetagsten, der produceres på Volstrup Teglværk af 70% importeret tysk ler og 30% dansk ler. Side om side med den klassiske røde vingetagsten spillede den gule variant tidligere en stor rolle som prikken over i’et på dansk byggeri. Specielt mange arkitekter var begejstrede for den gule vingetagsten. Nu er den tilbage.

Tidligere blev de gule Dantegl vingetagsten produceret af 100% dansk blåler, som er meget kalkholdig. Det var ikke nogen god kombination med det dansk vejrlig, der hurtigt skifter mellem frost og tø. Det problem forekommer ikke med den tyske lertype. Som vore øvrige tegltagsten er den gule Dantegl vingetagsten underkastet daglige skrappe test, bl.a. test af frostfastheden, for at sikre en høj og ensartet kvalitet.

Gul Gammel Dansk vingetagsten

Hvad synes håndværkeren om den nye, gule Dantegl vingetagsten? Vi har spurgt tømrer og Tagpartner™ John Lerhøi, Bygnings- og servicefirmaet 2Brother, Højbjerg, der som en af de første har renoveret et tag med den nye gule Dantegl vingetagsten:

Det første jeg lagde mærke til var farven, som er flot, dæmpet og varm gul. Den ligger utrolig stabilt på lægterne, og så er den meget stærk. Jeg tabte nogle sten på et underlag af stabilgrus, hvilket de klarede, uden at der gik en eneste splint af.       

Vil du vide mere om gul Dantegl model Gammel Dansk eller Dantegl Nova falstagsten, så besøg monier.dk eller altomtaget.dk.   

Dantegl Nova, Engoberet Natur Rød
Dantegl nova
Længde: 450 mm
Bredde: 286 mm
Dækbredde: 238 mm
Lægteafstand: 342-372 mm
Forbrug: 11,3-12,3 stk./m²
Vægt: 3,5 kg/stk.
Taghældning: 15°
Farver: Engoberet natur rød, engoberet sort og ædelengoberet sort
Dantegl Gammel Dansk Gul
DANTEGL GAMMEL DANSK GUL

Længde: 404 mm
Bredde: 229 mm
Dækbredde: 201 mm
Lægteafstand: 325-331 mm
Forbrug: 14,6 stk./m²
Vægt: 2,9 kg/stk.
Taghældning: 20°

MERE FRA TAGET NR. 5: