Hist, hvor vejen slår en bugt

I forbindelse med lanceringen af hjemmesiden altomtaget.dk, hvor alle taginteresserede nemt og hurtigt kan finde informationer om tagmaterialer, lave beregninger og finde nærmeste forhandler og Tagpartner, igangsatte vi også en stor konkurrence. Hovedpræmien var en komplet Monier-tagløsning til en værdi af 50.000 kr. Konkurrencevilkårene var helt enkle – indsend et foto af dit hus, fortæl lidt om din bolig og begrund, hvorfor netop du skal vinde et nyt tag – og det ved brug af maksimalt 30 ord. Rigtig mange fulgte opfordringen og idérigdommen var stor, så Moniers dommerpanel kom på hårdt arbejde. Før sommerferien kårede vi en vinder, som allerede er godt i gang med at få oplagt sit nye tag. Vi har været en tur på Fyn. 

Thomas Lefevre i samtale med tømrermester Chris Sørensen.
Den fynske idyl før renoveringsstart.
Thomas Lefevre i samtale med tømrermester Chris Sørensen.

Når man står og mangler et nyt tag, hvilket omfatter en større renovering og ændring af den eksisterende tagkonstruktion, er det naturligvis herligt at blive præsenteret for en konkurrence, hvor der er mulighed for at vinde tagmaterialer til en værdi af 50.000 kr., fortæller Thomas Lefevre. Jeg så annoncen i boligbladet idényt og gik efterfølgende ind på altomtaget.dk for at læse nærmere. Helt naturligt tænker man: ”Hvor stor er chancen for, at netop vi vinder?”. På den anden side, nogen skal jo være heldig, så jeg greb kameraet, gik ud i haven og fotograferede vores idyl fra 1928, og på præcis 30 ord fik jeg begrundet, hvorfor netop vi skulle vinde. Herefter glemte jeg ellers alt om konkurrencen.

Vi befinder os på Midtfyn mellem landsbyerne Brylle og Fangel i et bakket terræn, hist, hvor vejen slår en bugt, og man kunne såmænd godt fortsætte H. C. Andersens digt, ligger der et hus så smukt, for det er det, der møder en. En lille fynsk idyl med den fossende Holmehave Bæk i baghaven og en gammel intakt møllegård som nærmeste nabo. Her bor Thomas Lefevre sammen med sin hustru Katja og deres to drenge Albert og Sigurd.  

Rød Dantegl vingetagsten

Da vi overtog huset i 2004, var vi opmærksomme på, at taget, som var det oprindelige fra opførelsen i 1928, trængte til udskiftning. Vi var enige om, at det igen skulle være et rødt tegltag, hvilket er det eneste rigtige til en hustype som denne, men vi havde også et ønske om samtidig at hæve tagkonstruktionen for at kunne få plads til 300 mm isolering, hvilket kunne reducere vores varmeforbrug væsentligt. Det var altså ikke nogen helt billig renovering, så jeg blev meget glad, da jeg i begyndelsen af juni blev ringet op af Monier. Først troede jeg ikke rigtig på det, men da der så også kom en e-mail, hvor det stod sort på hvidt, var jeg 100% overbevist om, at vi havde vundet. Det betød, at vi umiddelbart efter kunne sætte fart på at realisere vores boligdrømme.        

Thomas Lefevre indhentede tre tilbud bl.a. fra Tømrerfirmaet C. Sørensen, som fik opgaven. Virksomheden, der er Tagpartner™ i Moniers landsdækkende net af uafhængige håndværkere, er et traditionelt tømrerfirma, som foruden tag beskæftiger sig med om-, til- og nybygning, udskiftning af døre og vinduer, gulve m.m. Læs mere om Tømrerfirmaet C. Sørensen, der har til huse i Dalum i det sydlige Odense, på http://www.c-sorensen.dk/.

Renovering med Dantegl Gammel Dansk, rød
Tømrermester Chris Sørensen og svend Claus Christensen, Tømrerfirmaet C. Sørensen.
I fuld gang med at hæve tagkonstruktionen med 19 cm.

For at spare lidt valgte vi selv af pille det gamle tag af, hvorefter håndværkerne tog fat, fortæller Thomas Lefevre. Jeg glæder mig til synet af det nye, røde Dantegl tag, der helt sikkert kommer til at pynte gevaldigt på ejendommen, og så ikke mindst til en velisoleret tagkonstruktion, hvor det er slut med at fyre for fuglene, hvilket forhåbentlig også kan ses på varmeregningen. Det er rart at gå efteråret og vinteren i møde velvidende, at man har et nyt, godt og tæt tag over hovedet.

MERE FRA TAGET NR. 5: