Hvorfor pakke taget ind i plastic?

Titlen “King of Roofs” tilfalder i år tømrermester Steen Stjernholm fra Vind ved Holstebro, som deltog i konkurrencen med et større projekt, hvor en byejendom fra 1930 er totalrenoveret og udvidet med en stor tilbygning i glas, hvilket ikke alene har forøget boligarealet, men også skabt et langt bedre lysindfald.

Sort B&C Danflock
Sort B&C Danflock

Den ejendom, vi købte i 2002, var i meget dårlig stand, fortæller tømrermester Steen Stjernholm. Det var vist det, man på ejendomsmæglersprog kalder et godt håndværkertilbud. I første omgang lavede vi en midlertidig istandsættelse, og for tre år siden tog vi fat på den helt store ombygning fra kælder til kvist. Ejendommen fra 1930 blev oprindelig opført som kombineret slagterforretning og beboelse. I dag indeholder den to moderne lejligheder. Ud over ydermurene og enkelte af de indvendige mure er der ikke meget tilbage af det oprindelige hus. Vinduer og døre er udskiftet, facaden er vandskuret, og der er installeret nyt køkken og bad.

Mere end blot en traditionel tømrer- og snedkervirksomhed

Tømrerfirmaet Steen Stjernholm, der i dag beskæftiger 10-15 mand, blev etableret i 1985. Virksomheden udfører opgaver inden for traditionelt tømrer- og snedkerarbejde, dvs. tilbygninger, renovering og nybyggeri. Totalentrepriser udføres i samarbejde med andre håndværkere. De fleste opgaver ligger inden for det gamle Ringkøbing Amts grænser, dvs. fra Lemvig i nord til Skjern i syd. Virksomheden udlejer teleskoplifte og har desuden specialiseret sig inden for rådgivning vedr. energibesparende foranstaltninger. Er medlem af Dansk Byggeri og dermed BYG Garanti. Få mere information på www.steen-stjernholm.dk.

B&C Danflock sort betontagsten

Bedre rumvirkning med tilbygninger i glas

Tegningerne til den omfattende om- og tilbygning har tømrermester Steen Stjerneholm selv stået for. 
 
Den største forandring set i forhold til den oprindelige ejendoms udseende er de to tilbygninger opført i hele husets højde. Det giver flere kvadratmeter og ikke mindst en bedre rumvirkning på første sal, hvor de skrå vægge ellers er med til at begrænse udnyttelsesgraden. Tilbygningerne er opført i en kombination af glas og sorte fibercementplader, der har den sammen struktur i overfladen som træbrædder. De store glaspartier giver et helt fantastisk lysindfald, der sætter sit præg på hele boligen.

Årets tagdækker kåret siden 2007

Tømrermester Steen Stjernholm er den sjette Tagpartner™, der kan bryste sig af titlen som ”King of Roofs”. Den årligt tilbagevendende konkurrence har som målsætning at fremme den faglige stolthed og øge fokus på godt håndværk. Konkurrencen, der er afholdt siden 2007, henvender sig udelukkende til de uafhængige håndværkere, som er med i Moniers landsdækkende net af CERTIFICEREDE TAGPARTNERE™. I juryens bedømmelse af de indsendte projekter indgår bl.a.: æstetik, tekniske løsninger, udnyttelse af tagtilbehør og specialkomponenter, kundekontakt, lønsomhed, faglighed samt gode og sikre arbejdsforhold. Der afholdes en lignende konkurrence i de øvrige nordiske og baltiske lande.

Tømrermester Steen Stjernholm og sønnen Stefan Stjernholm, der er uddannet tømrer og bygningskonstruktør
Tømrermester Steen Stjernholm og sønnen Stefan Stjernholm, der er uddannet tømrer og bygningskonstruktør.

Ingen tvivl om valg af tagløsning

Da turen kom til taget, hvor de oprindelige cementtagsten fra husets opførelse stadig lå, var der ikke så stor diskussion om valget af tagsten.

Når en husejer spørger mig, hvilken tagsten han eller hun skal vælge, så anbefaler jeg gerne en løsning med B&C Danflock. Det er efter min mening en af de bedste tagløsninger, som findes. Vi har oplagt mere end 50 tage med B&C Danflock og aldrig oplevet en eneste reklamation. Jeg plejer gerne at sige: Hvorfor pakke taget ind i plastic, når du kan få en tagsten, der kan oplægges uden brug af undertag? Med en Danflock-løsning får du en bedre og helt naturlig ventilation af tagkonstruktionen. I forhold til traditionelle tagløsninger, hvor der er flere muligheder for at lave fejl, når undertaget skal monteres, er det nemmere at arbejde med B&C Danflock. Har man først prøvet, er man ikke i tvivl! 

Til renoveringen af den gamle byejendom har vi valgt sorte B&C Danflock. På de to tilbygninger blev der i første omgang oplagt tagpap, men det så helt forkert ud, så for at skabe en større helhed og harmoni har vi efterfølgende valgt også at dække denne del med B&C Danflock.

Sort B&C Danflock betontagsten
B&C danflock

B&C Danflock er en dansk opfindelse, som siden introduktionen for mere end 25 år siden er oplagt på titusindvis af tage. En genial tagløsning, der på samme tid sikrer, at taget kan både ånde og holde helt tæt. Hele hemmeligheden ligger i den unikke B&C Danflock systemfuge, som ligger i tagstenenes overlæg som et fugebånd. Systemfugen, der bedst kan sammenlignes med velcrobånd på f.eks. tøj, blot meget stærkere, består af mange tusinde nylonfibre, der modvirker indtrængen af fygesne og slagregn. Skulle der derimod opstå fugt i tagkonstruktionen, er systemfugen så ”utæt”, at eventuel kondens drænes ud gennem nylonfibrene.

B&C Danflock tagsten er dyrere i anskaffelse, men denne merudgift er hurtigt hentet hjem ved de markante besparelser på materialer, bl.a. undertag, og den langt nemmere og mere effektive oplægning. Beregninger har vist, at der er helt op til 11% at spare ved at bruge B&C Danflock frem for en mere traditionel løsning med B&C betontagsten. Og som et ekstra plus kan B&C Danflock nu oplægges på taghældninger helt ned til 20°.

MERE FRA TAGET NR. 2: