Moniers alsidige undertagsprogram

Moniers undertagsprogram er nu større og mere alsidigt end nogensinde. Vi kan tilbyde 4 typer undertag, både diffusionsåbne og diffusionstætte, der dækker langt de fleste behov, når det gælder såvel tagbeklædninger som tagkonstruktioner. Senest har vi lanceret Divoroll Basic – en økonomisk attraktiv undertagsløsning.

Divoroll Top undertag og Dantegl Gammel Dansk

Det er først og fremmest udseendet der tæller!

Når boligen skal have nyt tag, handler det for de fleste først og fremmest om udseendet, eller hvad? Med andre ord det rent æstetiske, hvilken tagsten harmonerer bedst med husets arkitektur? Det er i sidste ende et spørgsmål om smag, men også andre faktorer spiller ind som f.eks. økonomi og lokalplanbestemmelser, der foreskriver brugen af bestemte tagmaterialer og farver.

Det er helt naturligt, at vi har stor fokus på netop tagets udseende, da det er det ydre, vi gerne skal se på og glædes over mange år ud i fremtiden. Den synlige del, altså tagstenen, skal i vores klima kunne holde til mangt og meget, men det skal også det undertag, som ligger under tagstenene og forhindrer fugt i form af regn sne og kondens i at beskadige den underliggende tagkonstruktion. For et undertags vigtigste funktion er at sikre et godt og sundt tag med en lang levetid.

Monier undertag

Vi har noget til både den kræsne og den prisbevidste

Monier kan tilbyde en bred vifte af både klassiske og moderne tagstensløsninger, men vi har også et alsidigt undertagsprogram, som kan bruges i forbindelse med langt de fleste tagbeklædninger og tagkonstruktioner. Vores undertagsprogram, der i dag tæller 4 typer undertag, spænder vidt, så her er noget for både den meget kræsne, der ønsker den unikke kvalitet, og den, der efterspørger et godt undertag til en yderst konkurrencedygtig pris.

Divoroll Top befinder sig i den absolutte elite blandt undertage på det danske marked. Et særdeles stærkt og diffusionsåbent undertag, der i sin gennemtænkte konstruktion er i en klasse for sig. Under ekstreme vejrforhold kan den specielle fugtabsorberende underside opsamle eventuelle kondensdannelser for senere gennem diffusion at transportere dem ud på oversiden. Divoroll Top er klassificeret i DUKO (Dansk UndertagsKlassifikationsOrdning) i anvendelsesklasse Middelhøj og Høj – Normal (ved montering på fast underlag). I forbindelse med udnyttelse af tagetagen til beboelse kan Divoroll Top lægges direkte på isoleringen i såkaldte ikke ventilerede konstruktioner, og det kan anvendes i ventilerede konstruktioner enten som frithængende eller på fast underlag.

Senest har vi introduceret Divoroll Basic, der er et diffusionsåbent undertag til en yderst konkurrencedygtig pris. Undertagsprogrammet omfatter også Divoroll Universal (diffusionsåbent) og Veltitech 120 (diffusionstæt). Divoroll Basic, Divoroll Universal og Veltitech er alle klassificeret i DUKO anvendelsesklasse Middellav. Til undertagsprogrammet hører et komplet sortiment af tilbehør, der bl.a. omfatter rørgennemføringer, ventilationsstudse, undertagsopstrammere, reparationstape, kiler og butylbånd.  

Tilbehør til undertag

Danmarks bedste monteringsanvisning

Hos Monier har vi det mål at levere ikke blot de bedste produkter, men også de bedste og mest gennemarbejdede løsningsforslag – og uden at prale for meget kan vi vist godt slå fast, at Monier har markedets mest omfangsrige og tilgængelige monteringsanvisning, når det gælder undertag. Ved hjælp af både tegninger og fotos gennemgås de mest almindelige konstruktionsprincipper trin for trin – både når det gælder uventilerede og ventilerede tagkonstruktioner. Med Moniers monteringsanvisning for undertag har du som håndværker alle muligheder for at sætte dig grundigt ind i, hvordan de forskellige detaljer konstrueres korrekt. 

Undertag - teknisk tegning

Også de små ting tæller i det daglige arbejde

For at gøre det endnu nemmere for dig, der arbejder med oplægning af tag, har vi på Moniers undertagsprodukter påtrykt måleenheder svarende til det overlæg, som er nødvendig alt efter tagets hældning. Med hver rulle undertag følger en indlægsseddel med illustrationer af de mest gængse oplægningsprincipper.                       

Gør det nemmere og mere sikkert at montere undertag

Hvis undertaget oplægges parallelt med spærene, er det af sikkerhedsmæssige grunde et krav, at der etableres en faldsikring i form af en arbejdsplatform og et sikkerhedsnet. Det kan du undgå, hvis undertaget oplægges på tværs af spærene (fra gavl til gavl), så afstandslister og lægter monteres løbende nedefra og opefter. I den forbindelse betragtes lægterne som faldsikring. Uanset hvilket form for montering du vælger, er det naturligvis vigtigt, at alle sikkerhedskrav til stillads og afskærmning overholdes.

Monteringsanvisning for undertag kan downloades på vores hjemmeside eller bestilles hos kundeservice på telefon 96 31 61 00. På monier.dk kan du også downloade AutoCAD og PDF-filer til videre bearbejdning.

diffusionsåbne og diffusionstætte undertage

Et diffusionstæt undertag består eksempelvis af plader, tagpap eller kraftig plastfolie, der udelukkende har til formål at stoppe fugtindtrængning. Et diffusionsåbent undertag er konstrueret, så det kan ånde, uden at vand kan trænge ind. At et undertag er diffusionsåbent, betyder ligeledes, at der ikke kræves nogen ventilationsspalte mellem undertaget og isoleringen. Det har den klare fordel, at der er mulighed for en optimal udnyttelse af tagetagen.  

MERE FRA TAGET NR. 6: