B&C DANFLOCK - et godt tagvalg!

Vil man høre om erfaringer med et bestemt produkt, må man ud, der hvor tingene foregår, for her at snakke med de mennesker, som i det daglige arbejder med tingene. Det er vores mission i denne artikel, hvor stedet er en byggeplads, dem, vi gerne vil tale med, er håndværkere, og produktet, der er i centrum, er B&C DANFLOCK® - tagstenen, som på overfladen ligner en helt almindelig betontagsten, men oplægges uden brug af undertag takket være den unikke DANFLOCK® Systemfuge.

Løft-på-tag
1. Løft-på-tag
2. Fordeling af tagsten på tagflade

Vi befinder os i den nordjyske by Vodskov lidt nord for Aalborg. Her er Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen i fuld gang med at opføre 24 lejeboliger på Langbrokrovej for Sambyg A/S.

Der er tale om fem forskellige boligtyper, der varierer i størrelse og indretning, fortæller projektleder Søren Hejlesen, Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen A/S, der har hovedentreprisen på projektet. Vi befinder os i en tid, hvor det mere end nogensinde handler om at være skarp på prisen. Som håndværkere og byggefirma, skal vi finde og vælge de bedste løsninger, metoder og produkter og få det hele til at gå op i en højere enhed, hvor prisen som sagt i langt de fleste tilfælde spiller en afgørende rolle. Det er bl.a. derfor, at vi har valgt netop B&C DANFLOCK® som tagdækning på byggeriet i Vodskov.

Det er en rigtig god løsning, som vi har stor erfaring med. Det er nemt og problemfrit at oplægge et tag med B&C DANFLOCK® - og så er det tilmed det bedste valg rent økonomisk. Jeg ved godt, at nogle håndværkere finder, det er besværligt at skulle dække tagkonstruktionen til, hvis der er udsigt til regnvejr, da B&C DANFLOCK® oplægges uden brug af undertag. Men er det ikke blot et spørgsmål om vaner? Set i forhold til de mange klare fordele ved netop B&C DANFLOCK® er det en mindre opgave, som blot skal løses, hvis vejrudsigten melder regn.

B&C Danflock - oplægning
B&C Danflock

Spar tid og penge

I forhold til almindelige betontagsten er B&C DANFLOCK® dyrere i anskaffelse, men det er en prisforskel, der hurtigt er tjent ind og mere til, når man tager de markante besparelser på både lønomkostninger og det mindre materialeforbrug i betragtning. Der er ingen udgifter til indkøb og montering af undertag, og i sammenligning med traditionelle løsninger med betontagsten er konstruktionen ved tagfod, skotrende og skorsten væsentlig nemmere og dermed hurtigere at udføre. Det reducerer også udgifterne til stilladsleje.

B&C DANFLOCK® er også det helt rigtige valg i forbindelse med tagrenoveringer. Den fleksible lægteafstand (300-340 mm) gør, at tagstenene i langt de fleste tilfælde kan oplægges på de eksisterende lægter. Det er naturligvis en forudsætning, at de genanvendte lægter er i ordentlig stand. Knækkede eller på anden måde beskadigede lægter skal naturligvis udskiftes.   

Hertil kommer, at B&C DANFLOCK® sikrer en optimal ventilation af tagkonstruktionen.                                                  

Men hvad siger håndværkerne, der modtager, fordeler og binder tagstenene på tagfladen. På byggeriet i Vodskov blev den del af arbejdet udført af Stae Tagdækning, far og søn, Gert og Thomas Olsen.

Boligbyggeri i Vodskov med sorte B&C Danflock tagsten
Boligbyggeri i Vodskov med sorte B&C Danflock tagsten

40 års erfaring som tagdækker

En dag som i dag, hvor solen skinner, og hvor der ikke er megen vind, er det herligt at være tagdækker, fortæller Gert Olsen, Stae Tagdækning, der har 40 års erfaring med at balancere på lægterne. Det er mere end 20 år siden, jeg første gang stiftede bekendtskab med B&C DANFLOCK®. Det var på et tag i Høje Tåstrup. Jeg husker ikke helt, hvordan jeg reagerede, men det var noget helt andet i forhold til arbejdet med at understryge tagsten og montere undertag. Siden da har jeg oplagt mange tage med B&C DANFLOCK®, som jeg kun har positivt at sige om. Det er en god og stærk tagløsning. Nem og hurtig at oplægge. For øvrigt har min egen søn lige fået oplagt et nyt tag med B&C DANFLOCK®.       

Byggeriet i Vodskov blev påbegyndt i september 2012, og i april kunne de første beboere flytte ind. Hele projektet forventes færdig i december 2013. 

INFO

Udvalget er stort, og mulighederne mange – også når det gælder B&C betontagsten med DANFLOCK® Systemfuge. Samtlige B&C betontagsten leveres i dag med DANFLOCK®. Det vil sige den klassiske B&C betontagsten samt B&C Protector med den stærke, glansfulde overflade og nyheden B&C Polar, hvis karakteristika er den matte og naturlige farveskala.

Find flere informationer på www.monier.dk og i produktkataloget ”Den nemmeste vej til nyt tag”.