TAGINFO 9 - 2013

NYHED - Fuglegitterbøjle

Monier præsenterer fuglegitterbøjlen, der gør det nemt og hurtigt at montere det ventilerede fuglegitter uden at gennemhulle undertaget. Uden brug af værktøj eller søm/skruer fastgøres fuglegitterbøjlen til den nederste lægte og efterfølgende i det ventilerede fuglegitter. Et nyt genialt tilbehørsprodukt fra Monier, der gør dagligdagen meget nemmere for dig, der arbejder professionelt med tag.

Fuglegitterbøjle - montering

Det er én af den slags opfindelser, hvor man tænker, hvorfor fik jeg ikke den idé? For har man først set fuglegitterbøjlen i funktion, er man ikke i tvivl om produktets mange positive kvaliteter.

For halvandet år siden blev Moniers tekniske afdeling kontaktet af tømrermester Thomas Toftemann Thomsen fra Aars, der havde lavet prototypen til en fuglegitterbøjle.

Vi kunne med det samme se mulighederne i den nye tilbehørsdel og gik efterfølgende i gang med et større udviklingsarbejde for yderligere at tilpasse og forfine de forskellige egenskaber.

Nem montering – uden brug af værktøj

Når det ventilerede fuglegitter monteres ved tagfoden, foregår det normalvis ved at lave en afmærkning med en kridtsnor, hvorefter fuglegitteret monteres direkte i den underliggende konstruktion med søm eller skruer. Fuglegitterbøjlen overflødiggør både opmåling, brugen af værktøj og søm eller skruer. Den monteres ganske enkelt om den nederste lægte (dimension 36x73 mm) og efterfølgende i selve det ventilerede fuglegitter. Denne metode har den klare fordel, at der ikke laves huller i undertaget.

Bøjlens design sikrer, at fuglegitterbøjlen sidder godt fast. 

Sikrer den korrekte ventilation

I forbindelse med montering af det ventilerede fuglegitter sker det ofte, at det trækkes for langt tilbage, hvorved den nederste tagsten, i stedet for at hvile på det ventilerede fuglegitter, kommer til at hvile på fodblikket. Der er med andre ord ikke den nødvendige ventilationsspalte, hvilket kan få stor betydning for garantien på tagstenene. Ifølge Tegl36 skal ventilationsspalten ved tagfoden være 200 cm²/m. Er den nederste lægte placeret korrekt, sikrer fuglegitterbøjlens længde, at kravene til ventilation er opfyldt.

Fuglegitterbøjlen leveres i tre længder tilpasset Moniers store udvalg af tagsten. Der anvendes to fuglegitterbøjler pr. løbende meter.

Fordele ved den nye fuglegitterbøjle:

  • Monteres uden brug af værktøj
  • Afmærkning og opmåling til ventileret fuglegitter unødvendig
  • Ingen brug af søm eller skruer
  • Monteringen sker uden at lave huller i undertaget
  • Hurtig og nem at montere med én hånd
  • Sikrer at det ventilerede fuglegitter er korrekt placeret i forhold til krav om 200 cm²/m ventilationsspalte ved tagfod