I hvilken stand er dit tag?

Der er tre gode grunde til at udskifte taget: Det opfylder ikke sit formål, nemlig at holde vandet ude, det er grimt, eller du går med planer om at bygge om og ønsker derfor de samme tagsten på hele tagfladen.

Tag et nøje kig på dit tag. Er det smukt, passer taget ind i husets øvrige arkitektur? Måske ønsker du at give dit hus et mere moderne eller oprindeligt præg. Taget kan gøre hele forskellen. Her får du nogle holdepunkter, før du beslutter dig.

Levetiden på et tag

Tagsten har normalt en meget lang levetid. Hvis resultatet af dine årlige tjek af taget betyder, at flere og flere tagsten må udskiftes, er det bestemt på tide at overveje en udskiftning af hele taget. Så undgår du skader på det, der ligger under tagstenene. Selv om der ofte er monteret undertag, kan der være risiko for, at der trænger fugt ind i tagkonstruktionen, hvilket kan betyde store skader i form af skjolder og i værste fald råd og svamp.

Se på dit tag

Gå ud på gaden, hvor du har et godt, totalt overblik over dit tag. Klæder det dit hus? Er det en kilde til daglig ærgrelse? Hvis det ikke er lige så smukt, som du forestiller dig, det kunne være, er det nok på tide at skifte tag.

Tjek tagstenene

Du skal på helt tæt hold for at se, om tagstenene er intakte. Løft nogle stykker for at se, hvordan lægterne ser ud. Er de fugtige, er det et tegn på at taget ikke fungerer, som det skal. Kig også på murværket under tagrenderne og gå en tur op på loftet. Hvis der er skjolder, kan det også være tegn på, at taget trænger til udskiftning.

Vælg tag

Løft igen blikket mod taget. Hvordan ser tagene ud i dit nabolag? Ser du nogle smukke tage? Begynd med at tænke på farver og former.

Husk, at det kan være nødvendigt at indhente en tilladelse, når taget skal udskiftes. Tag derfor fra begyndelsen kontakt med kommunens tekniske forvaltning, så ved du, hvad der gælder i netop dit kvarter.

Snak med alle

Du er ikke alene. Snak med forhandleren, håndværkeren, venner og naboer. Alle har gjort sig erfaringer, som du kan drage nytte af.

Indhent tilbud

Når du indhenter et tilbud på et nyt tag, får du et godt overblik over omkostningerne og den arbejdsindsats, som det kræver at få taget udskiftet.

Har du spørgsmål om tag, kan du altid kontakte MONIER på telefon 96 31 61 00. Vores kundeservice har en stor viden om tag, som vi stiller til rådighed for dig!